Veel gestelde vragen

 

 

Q: Mag ik met mijn E-bike / E-Fatbike op de openbare weg rijden ?

A: Een vraag met een lastig antwoord omdat de wetgeving omtrent e-bike;s en e-fatbike's op het punt staat om gewijzigd te worden. Voor actuele informatie en wetgeving adviseren wij u om op de site van de rijksoverheid te controleren of dit toegestaan is. Ondanks dat veel verkopers u vaak vertellen wat u graag wilt horen om een artikel te kopen bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste kennisgeving omtrent de wetgeving, komt u er echt niet over uit dan mag u ons gerust contacteren en zullen wij u zo correct mogelijk naar ons weten informeren. Hierbij een linkje naar de pagina van de rijksoverheid m.b.t. de wetgeving elektrische fietsen en steps.

Welke regels gelden voor mijn elektrische fiets (e-bike)? | Rijksoverheid.nl

 

 

Qkan ik mijn artikelen retourneren?

A: U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag excl  retourkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de winkel zijn voor eigen rekening. Het artikel kan alleen retour geaccepteerd worden indien niet gebruikt of beschadigd. Indien het artikel niet aan deze voorwaarden voldoen kan het retour verzoek worden afgewezen of kosten in mindering worden gebracht. Op elektrische voertuigen geld dat er uiterlijk 6 km op gereden mag worden.

Mocht u hebben gekozen voor de optie "Dutchdealz persoonlijke Delivery service" dan crediteren wij deze verzendkosten niet. 

 

Q: Waar kan ik terecht voor reparatie of een servicebeurt?

A: Dat kan en mag bij ons in de winkel in Bunschoten Spakenburg

 

Q: Kan ik bij levering betalen?

A: Ja, dat kan middels Ideal, pinnen of contant.

 

Q: Wat zijn de gemiddelde wachttijden voor een reparatie? 

A: Indien u het artikel bij ons heeft gekocht 2 a 3 werkdagen, indien het artikel elders gekocht 2 a 6 werkdagen (afhankelijk van hoe druk het is.

Dutchdealz verricht reparatie werkzaamheden voor diverse ebike fabrikanten en verkopers.

 

Q: wat zijn de levertijden? 

A: Levertijden zijn over het algemeen 1 tot 3 werkdagen voor Nederland, 4 tot 7 werkdagen voor België en Duitsland.

Al onze artikel zijn op voorraad en dus DIRECT voor onze klant beschikbaar. 

 

 

 

 

 

 

Webwinkel Voorwaarden
PDF – 255,2 KB 779 downloads

Beste klant , op deze pagina kunt u onze algemene voorwaarden rustig doornemen.

 

 

“U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag incl verzendkosten gecrediteerd tenzij gebruik gemaakt van "Dutchdealz Delivery service". De kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor eigen rekening,raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren ongebruikt, in de originele staat en indien mogelijk in de originele verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@dutchdealz.nl Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product reeds in originele en goede staat ontvangen is.”

Het artikel kan alleen retour geaccepteerd worden indien niet gebruikt of beschadigd en in originele staat. Indien het artikel niet aan deze voorwaarden voldoen kan het retour verzoek worden afgewezen of kosten in rekening worden gebracht.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op aankopen die op maat voor u zijn gemaakt. 

 

Op alle E-bike's en E-Fatbike's v.a. €700 heeft u 12 maanden garantie op de accu, motor en controller tenzij waterschade of buitensporig gebruik, garantie is niet overdraagbaar. 3 jaar frame garantie, uitgesloten buitensporig gebruik. 

 

Op alle E-bike's en E-steps t/m €699,99 heeft u 6 maanden garantie op de motor en controller tenzij waterschade of buitensporig gebruik.12 maanden frame garantie, uitgesloten buitensporig gebruik. 

 

Garantie is uitgesloten voor

 • Esthetische schade – zoals krassen en valschade.
 • Gebruikelijke slijtage.
 • Banden.
 • Vochtschade.
 • Fietsen die zijn gebruikt voor competitieve doeleinden.
 • Fietsen die niet naar behoren en/of niet tijdig zijn onderhouden. Onder deze uitsluiting vallen zowel de onderhoudsbeurten die niet tijdig bij Dutchdealz zijn verricht, als het eigen onderhoud dat de eigenaar van een fiets behoort te verrichten.
 • Onderhoud beurten dienen ten hoogste om de 1000km te gebeuren
 • Fietsen die zijn onderhouden door een derde partij – niet zijnde Dutchdealz
 • Accu’s die niet naar behoren en/of niet tijdig zijn onderhouden.
 • Accu’s waarbij de laadcycli zijn verstreken.
 • Voertuigen die zijn opgevoerd.
 • Voertuigen waaraan onderdelen zijn toegevoegd die niet afkomstig zijn van Dutchdealz
 • Fietsen die zijn voorzien van gashendels die ondersteuning boven 5 kilometer per uur bieden.
 • Onderdelen waarbij de gebruiksduur is verstreken.

  Aanspraak op de garantie is alleen mogelijk indien de fatbike door Dutchdealz is onderhouden en ook tijdig is onderhouden, ten minste 1 keer per 6 maanden of uiterlijk 1000km. Laad je accu minstens één keer per maand op, om het maximale uit je accu te halen en slijtage te voorkomen. Controleer ook maandelijks of de fatbike nog moet worden ingesmeerd.

 

Ook vervalt uw garantie bij nalatigheid in onderhoud,

Garantie afhandeling vindt plaats in onze eigen werkplaats.

Voor alle nieuwe artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil kort gezegd zeggen dat een product geschikt is voor normaal gebruik.

Let op: garantie vervalt per direct indien u aanpassingen aan het artikel toebrengt zoals o.a. aanpassing snelheid, vermogen motor, gashendel of andere modificaties buiten de originele staat van het artikel. Tevens vervalt de garantie bij waterschade of door schade door eigen toedoen. 

Op alle E-bike's en E-Fatbike's geld ook dat u rechtstreeks bij de fabrikant 36 maanden garantie heeft op uw frame (uitgesloten val of stoot schade) Dutchdealz bv is niet verantwoordelijk  voor communicatie tussen klant en fabrikant, wel kunnen wij u hierbij ondersteuning bieden. 

Geen garantie op slijtage gevoelige componenten zoals o.a. banden, remmen, remschijf, kabelbreuk, slijtage accu etc. 

Koper is zelf verantwoordelijk voor de juiste kennisgeving omtrent het gebruik van het aangeschaft artikel.

Voor waardebonnen gelden de volgende voorwaarden tenzij anders vermeld:

- Waardebon is 12 maanden geldig v.a. moment van aanschaf.

- Waardebon kan niet ingewisseld worden tegen geld.

- Waardebon is niet geldig i.c.m. andere kortingen.

- Op waardebonnen word geen restitutie gegeven.

 

LET OP

Dutchdealz b.v. vergoedt nooit reparatiekosten van derden.

Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

 

 

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op. 

Op de pagina "contact en bedrijfsgegevens" voorzien wij u van alle benodigde bedrijfsgegevens.

 

Team Dutchdealz bv